ANATOMYKY | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ M.S,P.T.
Επίσημος Διανομέας kybun Ελλάδας
Το καλάθι είναι άδειο
Karl Muller για kybun

Karl Muller για kybun

Ο Karl Müller γεννήθηκε το 1952 στην Roggwil, ένα δήμο στο ελβετικό καντόνι του Thurgau. Αφού σπούδασε μηχανολογία στο Ελβετικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, το 1979 μετακόμισε στη Νότια  Κορέα. Αρχικά σπούδασε με υποτροφία στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, αλλά επτά μήνες αφού είχε αρχίσει, ο Πρόεδρος του Korean Park σκοτώθηκε και το πανεπιστήμιο έκλεισε λόγω των μαζικών διαδηλώσεων επί μήνες.

Επιχειρηματική σπίθα

Μετά από αυτό το περιστατικό, το 1980, ο Karl έμεινε να ψάχνει για δουλειά στην Κορέα. Βρήκε μια ευκαιρία στην αγορά και ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία, η οποία εισήγαγε ελβετικές σπεσιαλιτέ για ξενοδοχεία.  Τα επόμενα χρόνια, ίδρυσε 12 εταιρείες στην Κορέα, ανοίγοντας εστιατόρια, κατάστημα πώλησης κλωστοϋφαντουργικών μηχανών και έγινε ο πρώτος έμπορος που εισήγαγε σκι στην Κορέα. Κάθε τομέας που άγγιζε μετατρεπόταν σε χρυσάφι.

Τα σκαμπανεβάσματα

Ο Karl κατέβαλε υψηλό τίμημα για την επιτυχία του, και υπέφερε από μια επαγγελματική εξουθένωση. Για να επιστρέψει πίσω στην καλή υγεία του, το 1990 πούλησε όλες τις επιχειρήσεις του και επέστρεψε στην Ελβετία, στη λίμνη της Κωνσταντίας. Αγόρασε ένα αγρόκτημα και πέρασε δέκα έτη ζώντας μια αυτάρκη ζωή, χρησιμοποιώντας το χρόνο για να δημιουργήσει ένα ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό κέντρο αποκατάστασης. Μετά από τρία χρόνια, ωστόσο τα ταμειακά αποθέματά του είχαν στερέψει και ο Karl άρχισε να εργάζεται ως έμπορος λαϊκών αγορών.

Έναρξη της ΜΒΤ

Στην Κορέα ο Karl ανακάλυψε τα θετικά χαρακτηριστικά του εδάφους από πηλό. Καθώς το νερό σταδιακά αποστραγγίζεται μακριά από τα χωράφια, το έδαφος ήταν μαλακό και εύπλαστο, γεγονός που το καθιστά πολύ ευχάριστο να σταθεί κανείς και να περπατήσει επάνω. Η ιδέα για το ΜΒΤ ήρθε σε αυτόν ως δώρο από τον ουρανό. Έκανε την έρευνα και ανέπτυξε την ιδέα του MBT, δοκιμάζοντάς το ο ίδιος.

Το 1997 Ο Karl παρουσίασε το παπούτσι της ΜΒΤ στην αγορά, κάνοντας την επανάσταση στην βιομηχανία υποδημάτων με την "κυλιόμενη (ελλειψοειδή) σόλα". Αυτή η "κυλιόμενη σόλα" έχει αποδείξει την αξία της ως μέσο θεραπείας και σήμερα την αντιγράφουν περισσότεροι από 100 παραγωγοί υποδημάτων στο κόσμο.

kyBoot - η νέα γενιά (από την ΜΒΤ στο kybun)

Ο Karl Muller συνέχισε την έρευνα με ακόμη καλύτερους τρόπους που μιμούνται το περπάτημα στον ορυζώνα. Η απαλή, ελαστική σόλα που ανέπτυξε ήταν η επόμενη γενιά του ΜΒΤ. Ωστόσο, καθώς μειοψηφία συνεργατών του προτίμησαν να παραμείνουν με τη στρογγυλή σόλα, το 2006 αποχώρησε από την επιχείρηση διατηρώντας  καλές σχέσεις. Το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν ένα νέο εμπορικό σήμα, το kyBoot. Το 2007, ο Karl ίδρυσε την kybun AG και άρχισε να αναπτύσσει το kyBoot και άλλα συνοδευτικά προϊόντα.

 

kybun η έννοια της άσκησης

Το kyBoot είναι μέρος της έννοιας της άσκησης kybun, η οποία περιλαμβάνει επίσης την kyBounder (τον μαλακό, εύπλαστο, ελαστικό τάπητα) και το kyTrainer (τον ηλεκτρικό κυλιόμενο διάδρομο με τον μαλακό τάπητα).
Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα SonntagsZeitung, ο Karl Muller είναι ένας από τους πιο καινοτόμους επιχειρηματίες στην Ελβετία και έχει γράψει  ιστορία στο ντιζάιν.


Κοινωνική δέσμευση

Το KM, το ίδρυμα της οικογένειας, είναι ένα σημαντικό μέρος της κοινωνικής δέσμευσης του Karl Muller . Η οργάνωση ιδρύθηκε με βάση την Χριστιανική φιλοσοφία για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη,  Βοηθά τα αναξιοπαθούντα άτομα σε όλο τον κόσμο.